osiguranje imovine vise od cijelozivotnog osiguranja

Kasko osiguranje vozila

Kasko osiguranje omogućuje isplatu štete za Vas i kada sta Vi prouzročili prometnu nezgodu a pokriva i sve materijalne štete nastale drugim uzorcima (elementarne nepogode, provala, krađa vozila, ...).
Kasko nudi zaštitu Vašeg vozila od nepredviđenih situacija.

Zašto se osigurati za kasko osiguranje?

Kako bi se maksimalno zaštitili od nepredviđenih okolnosti ugovorite kasko policu za svog limenog ljubimca.

Ne dozvolite da Vas neplanirani trošak neugodno iznenadi i prebacite ga na osiguravajuću kuću kojoj poklonite svoje povjerenje.

Postupak ugovoranja osiguranja

frame detail frame detail frame detail frame detail

Korak 2

Na upit Vam šaljemo ponude osiguravajućih društava pa Vi birate koja Vam odgovara.

frame detail frame detail frame detail frame detail

Korak 3

Prihvatite našu najbolju ponudu, uplatite premiju osiguranja te budite bezbrižno osigurani

frame detail frame detail frame detail frame detail

Javite nam se sa povjerenjem

Zakažite sastanak sa savjetnikom

Što utječe na cijenu kasko osiguranja?

frame detail frame detail frame detail frame detail

Godište vozača

Godište vozača je bitan parametar kod formiranja cijene budući da su mlađi vozaču uvijek promatrani kao veći rizik u prometu

frame detail frame detail frame detail frame detail

Godište vozila

Godište vozila je vrlo važan parametr koji određuje cijenu kasko osiguranja pa se na temelju starosti vozila određuju dodatni popusti

frame detail frame detail frame detail frame detail

Novonabavna vrijednost vozila

Cijena vozila također utječe na premiju osiguranja budući da je za skuplja vozila premija naravno veća

frame detail frame detail frame detail frame detail

Marka vozila

Marka vozila određuje premijsku skupinu u koju vozilo ulazi čime direktno utječe na premiju osiguranja

Često postavljana pitanja

faq icon
Što mi je pokriveno kasko osiguranjem?

Šteta koja na vašem automobilu nastane nesrećom pri parkiranju, provalom i krađom ili sudarom do kojeg je došlo vašom krivnjom, nije pokrivena obveznim auto osiguranjem. Ugovaranjem police kasko osiguranja štitite se od financijskih posljedica zbog štete na vašem vozilu, bez obzira na to tko je za nju odgovoran.

Puno kasko osiguranje pokriva:

  • prometne nesreće ili oštećenja na parkiralištu
  • pad ili udarac predmeta u vaše vozilo
  • krađu
  • požar ili eksploziju
  • štetu nastalu vremenskim nepogodama.
faq icon
Tko se može osigurati?

Osobe starije od 18 godina koje su vlasnici vozila.

faq icon
Maksimalno pokriće

Gornja granica obveze osiguravajuće kuće ne može biti veća od osnovice za obračun premije naznačene na polici.

faq icon
Ograničenja pokrića

Osiguranje ne pokriva dodatnu opremu koja je naknadno ugrađena u vozilo ako ona nije posebno osigurana i navedena na polici osiguranja. U slučaju prijavljene dvije ili više šteta u jednoj osigurateljnoj godini, osiguranik će sam snositi jedan dio štete.

faq icon
Zemljopisno pokriće

Polica vrijedi na području Republike Hrvatske i u ostalim zemljama članicama Sustava zelene karte.

faq icon
Dinamika plaćanja

Moguće je ugovoriti jednokratno ili obročno plaćanje. Premija se plaća u trenutku ugovaranja osiguranja, osim ako se drugačije ne ugovori.

faq icon
Kako prijaviti kasko štetu?

Prijaviti štetu možete telefonskim pozivom ili mailom.

1. povratna informacija o zaprimljenom odštetnom zahtjevu od strane osiguravajuće kuće (dobivate broj predmeta i djelatnika koji je zadužen za obradu - > Nakon prijave štete bit ćete obaviješteni o broju pod kojim se Vaš predmet vodi te imenu djelatnika zaduženog za obradu Vašeg zahtjeva. U slučaju štete na pokretnom vozilu procjena će se obaviti na našem procjenilištu, a ako se radi o nepokretnom vozilu ili o šteti na imovini, naš će Vam se procjenitelj telefonski najaviti radi procjene. Kod tjelesnih povreda, ako ne možemo riješiti Vaš predmet na temelju dostavljene dokumentacije, bit ćete pozvani na liječnički pregled. )

2.obrada i procjena štete (Obradi Vaših odštetnih zahtjeva pristupa se profesionalno i stručno te posebnu pažnju dajemo vašim zahtjevima.)

3. odluka

4.isplata ukoliko je odštetni zahtjev osnovan (U slučaju osnovanog zahtjeva, naknada za prijavljenu štetu će biti isplaćena na bankovni račun (IBAN) koji ste naveli prilikom prijave.)

faq icon
Kakve kombinacije djelomičnog kaska postoje i što je uopće to?

Kombinacija A, koju još nazivamo „osnovni rizici” pokriva rizike požara, udara groma, eksplozije, oluje, tuče, snježne lavine, pada letjelice, poplave, bujice i visoke vode.

Kombinacija B, koju nazivamo „divljač” odnosi se na osigurane slučajeve nastale naletom divljači u iznosu od 10.000,00 kn (1.327,23€) unutar osigurateljne godine, a neovisno o tome koliko puta se dogodi.

Kombinacija C pokriva svjetla i zrcala do iznosa od 10.000,00 kn unutar osigurateljne godine, a također neovisno o broju puta koliko se dogodilo.

Kombinacija D pokriva stakla, osim svjetala i zrcala u iznosu od 10.000,00 kn unutar osigurateljne godine, a neovisno o tome koliko puta se dogodi.

Kombinacija E koju još nazivamo i „najam vozila” pokriva rizike kasko osiguranja kada prouzroče nemogućnost korištenja vozila uslijed trajanja popravka vozila. Osiguranjem je obuhvaćen trošak najma osobnog ili teretnog vozila do 3500 kg najveće dopuštene mase, a približno iste zapremnine motora kao osigurano vozilo.

Vrijeme trajanja najma određuje se vremenom potrebnim za popravak vozila. Nadoknađuje se trošak po jednom danu, a najviše do 10 dana i ne više od ukupno 1000 km osim ako je drugačije dogovoreno.

Kombinacija H koja se odnosi na snijeg i led pokriva rizike oštećenja ili uništenja vozila koja su nastala padom snijega i/ili leda sa zgrade do najviše 10.000,00 kn (1.327,23€) unutar osigurateljne godine, bez obzira na broj osiguranih slučajeva.

Kombinacija M se odnosi na mirovanje te pokriva rizike požara, udara groma, eksplozije, oluje, tuče, snježne lavine, pada letjelice, poplave, bujice i visoke vode i krađe samo za vrijeme kada se vozilo nalazi na mjestu osiguranja definiranom ugovorom o osiguranju. Štete nastale izvan utvrđenog smještaja nisu pokrivene osiguranjem.

Ovakvu policu moguće je sklopiti već od 40-ak kuna (5,31€) mjesečno.

faq icon
Kako izabrati odgovarajuću kombinaciju?

Ukoliko Vam ogrebotine na vozilu nastale pri parkiranju na javnim mjestima ne predstavljaju velik problem, djelomično kasko osiguranje bi svakako bila dobra opcija za Vas.

Također ovisno o području u kojem živite, birate si najbolju kombinaciju. Primjera radi, klijenti koji žive na području Like i Gorskog Kotara najčešće biraju kombinaciju B koja se odnosi na nalet divljači što je u tom području izgledno da se dogodi.

Idealno je to što policama djelomičnog kasko osiguranja niste ograničeni na ugovaranje jedne nego si možete kombinirati osiguranje od rizika koje smatrate najizglednijima.

faq icon
Gdje napraviti takvu policu?

Neke osiguravajuće kuće uopće ne pružaju mogućnost polica djelomičnog kasko osiguranja dok neke pružaju mogućnost ugovaranja samo nekih od gore spomenutih. Samo nekoliko osiguravajućih kuća pruža mogućnost ugovaranja svakog od ovih rizika.

Dok ploviš brodom ne voziš auto, pa su manje šanse da ćeš auto oštetiti.

X
Fixed Image
whats app ikona

Želiš ponudu?
Piši Ani

whats app ikona

Želiš ponudu?
Piši Ani