osiguranje imovine vise od cijelozivotnog osiguranja

Obvezno auto osiguranje

Ugovaranjem police obveznog auto osiguranja na mojeosiguranje.hr, policu nije potrebno fizički... Saznaj više...

Saznaj cijenu za svoje vozilo

Uz najpovoljnije auto osiguranje dobiješ i besplatan savjet lajfkouča

frame detail frame detail frame detail frame detail
„Ako kupiš auto, nećeš trebati osiguranje motora.”

frame detail frame detail frame detail frame detail
„Ako kupiš motor, nećeš trebati osiguranje auta.”

frame detail frame detail frame detail frame detail
„Ako kupiš auto i motor, onda ćeš nas sigurno trebati.”

frame detail frame detail frame detail frame detail
„Ako ugovoriš, a ne koristiš policu dopunskog zdravstvenog, vjerovatno si zdrav.”

frame detail frame detail frame detail frame detail
„Dok ploviš brodom ne voziš auto, pa su manje šanse da ćeš auto oštetiti.”

frame detail frame detail frame detail frame detail
„Ne kupuj auto, pa ti neće trebati auto osiguranje.”

Zašto nam ljudi vjeruju?

Gotovo petnaestogodišnje povjerenje naših klijenata opravdali smo svojim načinom rada, zavidnom razinom stručnosti kao i personaliziranim odnosom prema klijentu. Sama agencija je utemeljena na višegodišnjem povjerenju uistinu velikog broja klijenata koji raste iz dana u dan a mi smo im na raspolaganju u svim segmentima (besplatno savjetovanje vezano za osiguranje, pomoć prilikom odštetnih postupaka kao i velik broj pogodnosti kao zahvala za godine vjernosti).

Zašto je dobro osigurati vozilo?

Policom automobilskog osiguranja prebacujete odgovornost sa sebe na osiguravajuće društvo koje oštećenom isplaćuje naknadu. Ugovaranjem ove police štitite sve sudionike u prometu; obvezno je i ugovara se prije registracije vozila.

Svaki vlasnik motornog vozila zakonski je dužan osigurati svoje vozilo kako bi se tim osiguranjem mogle namiriti osobe kojima on nanese štetu prilikom prometne nezgode koju skrivi.
Ukoliko vozilo nije osigurano, ne može proći tehnički pregled a vlasnik vozila je u ozbiljnom prekršaju.

Mi za Vas pronalazimo najpovoljnije ponude sa najboljim uvjetima i vrhunskim dodatnim pokrićima te Vam time omogućujemo da bezbrižno uživate u svojoj vožnji.

Prilikom prometne nezgode koju skrivite, obvezno osiguranje na plaća štetu nastalu na Vašem vozilu. Pobrinite se za zaštitu od nepredviđenih troškova policom kasko osiguranja (djelomičnog ili potpunog-ovisno o Vašim potrebama).

Postupak ugovoranja osiguranja

frame detail frame detail frame detail frame detail

Korak 1

Pogledajte ponude osiguravatelja koje ovise o tipu i snazi vozila, registracijskom području te godištu vlasnika vozila

frame detail frame detail frame detail frame detail

Korak 2

Odaberite ponudu osiguravajućeg društva koje Vam odgovara.

frame detail frame detail frame detail frame detail

Korak 3

Kratko pričekajte na našu ponudu koja stiže na Vaš e-mail.

Što utječe na cijenu police obveznog auto osiguranja?

frame detail frame detail frame detail frame detail

Godište vozača

Godište vozača je bitan parametar kod formiranja cijene budući da su mlađi vozaču uvijek promatrani kao veći rizik u prometu

frame detail frame detail frame detail frame detail

Snaga vozila u kW

Snaga vozila u kW je bitan kalkulativni element s obzirom na to da premija osiguranja raste što je veća snaga vozila

frame detail frame detail frame detail frame detail

Registracijsko područje

Cijena osiguranja također ovisi o području na kojem živite pa se tablicama gradova premija mijenja

Često postavljana pitanja

faq icon
Jedno od najčešćih pitanja je kako pristupiti tehničkom pregledu vozila i produženju registracije vozila ukoliko glasi na tuđe ime i koje sve dokumente morate ponijeti?

Osoba koja je vlasnik vozila ne mora nužno biti prisutna prilikom tehničkog pregleda i produžetka registracije ukoliko kod sebe ima važeću osobnu iskaznicu vlasnika vozila, svoju osobnu iskaznicu i prometnu dozvolu. Za produžetak registracije potrebno je imati i novu policu osiguranja vozila koju također s istim dokumentima možete sklopiti kod nas, online (također je važeća na tehničkom pregledu bez da je fizički imate) ili u nekom od ureda.

faq icon
Koja je dokumentacija potrebna za promjenu vlasništva vozila?

Kako biste promijenili vlasništvo vozila trebate dostaviti dokaz o vlasništvu vozila (račun, kupoprodajni ugovor, darovni ugovor, pravomoćno rješenje suda, ...), prometnu dozvolu, dokaz o tehničkoj ispravnosti vozila (ako je istekla valjanost prometne dozvole), dokaz o plaćenim propisanim obvezama, osobna iskaznica ili putovnica.

faq icon
Kako nabaviti međunarodnu vozačku dozvolu i kome je potrebna?

Međunarodna vozačka dozvola je isprava kojom vozač dokazuje pravo da upravlja vozilom kada se nalazi u inozemstvu. Međunarodna vozačka dozvola ustvari je prijevod nacionalne vozačke dozvole na pet stranih jezika (engleski, njemački, francuski, španjolski i ruski), a potrebna je u slučaju da želite u nekoj stranoj državi upravljati vozilima s njihovim registracijskim oznakama.

Dakle, ukoliko idete kod rodbine ili prijatelja, vlakom ili autobusom, a ondje se namjeravate služiti njihovim vozilom, potrebno je izvaditi međunarodnu dozvolu. Slično je i s iznajmljivanjem rent-a car vozila u stranim državama jer bez ovakve dozvole nijedna kuća neće dati auto na raspolaganje. Ista dozvola potrebna je našim građanima ukoliko svojim vozilom putuju u Ujedinjeno Kraljevstvo, Irsku, Portugal, Španjolsku, Rumunjsku, Bugarsku, Grčku, Tursku, bivše zemlje Sovjetskog Saveza, zemlje Beneluksa i Skandinaviju te u sve ostale izvaneuropske zemlje.

Inače, za njezino izdavanje potrebno je priložiti važeću vozačku dozvolu, osobnu iskaznicu i putovnicu, dvije fotografije 35 x 45 mm te platiti naknadu od 170 kuna.

faq icon
Mora li novo vozilo ići na tehnički pregled?

Nova vozila, prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, smatraju se tehnički ispravnim te ne pristupaju tehničkom pregledu, već se za njih obavlja identifikacija vozila.

faq icon
Kako postupiti kod gubitka/krađe prometnih dokumenata ili registarskih pločica?

Krađa prometnih dozvola, registarskih, prenosivih i izvoznih pločica prijavljuje se policijskim službenicima u policijskim postajama, a gubitak navedenih prometnih isprava prijavljuje se u Službama/Odjelima za upravne poslove policijskih uprava ili policijskih postaja.

faq icon
Koja dokumentacija je potrebna prilikom prve registracije vozila u Republici Hrvatskoj?

Dokaz o vlasništvu vozila, dokaz o plaćenim propisanim obvezama, dokaz o tehničkoj ispravnosti vozila za rabljena vozila, osobna iskaznica za fizičke osobe a za pravne ovlaštenje za registraciju vozila te izjava o sukladnosti vozila ili potvrdu o provjeri sukladnosti pojedinačno pregledanog vozila ili odluku tijela nadležnog za mjeriteljstvo o izuzimanju vozila od postupka utvrđivanja sukladnosti, za vozila koja podliježu provjeri sukladnosti.

faq icon
Smije li vozilo sudjelovati u prometu nakon isteka valjanosti prometne dozvole?

Sukladno odredbi članka 238. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (“Narodne novine”, broj 67/08, 48/10, 74/11, 80/13, 158/13, 92/14, 64/15 i 108/17), motorna i priključna vozila smiju sudjelovati u prometu na cestama ako su registrirana i ako imaju važeću prometnu dozvolu. Odredbom stavka 8. istog članka propisana je novčana kazna u iznosu od 700 kn, ukoliko vozač upravlja vozilom kojem je važenje prometne dozvole isteklo do 15 dana.

Slijedom navedenog, registracija vozila odnosno prometna dozvola vrijedi do datuma naznačenog u prometnoj dozvoli. Po isteku valjanosti prometne dozvole, s vozilom se ne smije sudjelovati u prometu.

faq icon
Koja su dodatna pokrića koja mogu odabrati prilikom sklapanja police osiguranja?

Jedno od najkorisnijih dodatnih pokrića je zaštita bonusa koja može biti djelomična i potpuna. Uglavnom se na policama osiguranja ugovara kao doplatak u određenom postotku od premije osiguranja. Zaštita bonusa nam omogućuje da zadržimo svoj bonus koji smo imali na polici bez obzira na štetu koju smo skrivili. Ako se radi o neograničenoj zaštiti bonusa, iznos štete nam nije bitan. Međutim, ako smo ugovorili zaštitu do određenog iznosa pokriva se do ugovorenog iznosa.

Pokriće za koje se klijenti također dosta često odluče je asistencija na cesti odnosno vučna služba. Ugovara se fiksnim iznosom koji ide na policu osiguranja, a pokriva različite mogućnosti ovisno o izabranom paketu. Minimalno što se može ugovoriti je jedna usluga vuče po polici osiguranja, međutim po dosadašnjem iskustvu, klijenti se najviše odlučuju za dvaput, jednom za kvar (ako se može popraviti na licu mjesta, djelatnici vučne službe Vam ga i poprave; ako ne može, voze Vas do prvog servisa) i jednom za nezgodu.

Od učestalijih pokrića imamo još i osiguranje osobne štete vozača (AO PLUS) koje se odnosi na pokriće gdje je osiguratelj u obvezi isplate za osigurani slučaj kada se dogodi prometna nezgoda za koju je osiguranik djelomično ili isključivo odgovoran, a u kojoj je zadobio tjelesne ozljede ili preminuo i osiguranje pravne zaštite koje se odnosi na pokriće troškova odvjetničkog zastupanja te naknada troškova za rad odvjetnika, a koja je vrijedila u vrijeme poduzimanja radnje. Osiguranik je, naravno, samostalan u odabiru odvjetnika pri čemu odabrani odvjetnik treba imati sjedište u mjestu nadležnog tijela koje vodi postupak.

Tko ne putuje, taj ne treba putno osiguranje.

X
Fixed Image
whats app ikona

Želiš ponudu?
Piši Ani

whats app ikona

Želiš ponudu?
Piši Ani