Što je profesionalna odgovornost i kako se osigurati?

frame detail frame detail frame detail frame detail Što je profesionalna odgovornost i kako se osigurati?

Osiguranje od profesionalne odgovornosti je vrsta osiguranja koja pruža zaštitu profesionalnim osobama ili poduzećima od financijskih gubitaka koji mogu proizaći iz tužbi ili zahtjeva za nadoknadu štete zbog grešaka, propusta ili nemara u obavljanju njihovih profesionalnih dužnosti.

Ova vrsta osiguranja je posebno važna za profesije koje pružaju usluge i često su izložene riziku tužbi, kao što su odvjetnici, ljekari, računovođe, arhitekti, inženjeri, agenti nekretnina, financijski savjetnici i drugi.

Kada se osigurate od profesionalne odgovornosti, osiguravajuća kompanija preuzima odgovornost za financijske zahtjeve i troškove obrane u slučaju tužbe ili zahtjeva za nadoknadu štete. Ova vrsta osiguranja može pokriti troškove pravnih usluga, naknade za izgubljen dohodak, nadoknade štete i druge povezane troškove.

Kod osiguranja od profesionalne odgovornosti, važno je pročitati i razumjeti uvjete osiguranja, jer se pokrivenost može razlikovati u ovisnosti od osiguravajuće kompanije i vrste profesije. Također, postoji mogućnost da određene vrste rizika ili grešaka budu isključene iz pokrića.

Prije nego što se odlučite za osiguranje od profesionalne odgovornosti, preporučuje se savjetovanje  sa stručnjakom za osiguranje kako biste razumjeli svoje specifične potrebe i pronašli odgovarajuću policu osiguranja koja vam pruža adekvatnu zaštitu.

Kako ne bi gubili vrijeme, prepustite to nama i obratite nam se izravno na info@mojeosiguranje.hr. Mi ćemo provjeriti uvjete i cijene kod nekoliko osiguravajućih društava kako bi pronašli najbolju ponudu za vaše potrebe i proračun. Također, mojeosiguranje.hr provjerava jesu li uvjeti osiguranja prikladni za vašu situaciju.

 

Napomena: naša usluga za vas je u potpunosti besplatna.

Tko ne putuje, taj ne treba putno osiguranje.

X
Fixed Image
whats app ikona

Želiš ponudu?
Piši Ani

whats app ikona

Želiš ponudu?
Piši Ani