Što se događa kada vozite neregistrirano vozilo?

frame detail frame detail frame detail frame detail Što se događa kada vozite neregistrirano vozilo?

Ako niste registrirali vozilo, to obično znači da vozilo nije legalno za upotrebu na javnim cestama.

Otišli smo na HUO (Hrvatski ured za osiguranje) kako bi dobili dodatne informacije o potencijalnim kaznama i doznali sljedeće.
Tijekom 2019. i prvih devet mjeseci 2020. godine, hrvatska je policija u prometu zaustavila preko 20.000 vozača koji su upravljali neosiguranim i tehnički nepregledanim vozilima. Takva vozila u pravilu su tehnički neispravna, a posljedice prometnih nesreća u većini slučajeva teže su nego one s tehnički pregledanim, registriranim i osiguranim vozilima.

Naime, u slučaju kada vlasnik odnosno vozač neosiguranog i neregistriranog vozila skrivi prometnu nesreću dužan je vratiti cjelokupni potraživani iznos, a za ispunjenje svoje zakonske obveze jamči svojom cjelokupnom imovinom. S obzirom na to da iznosi šteta, u pojedinim slučajevima, znaju biti i veći od milijun kuna, vlasnici neosiguranih i neregistriranih vozila često moraju dati svoju višegodišnju ušteđevinu, prodati automobil ili nekretninu kako bi podmirili troškove.

Želite li izbjeći ovakav scenarij i svesti rizik na minimum važno je znati sljedeće:

Valja istaknuti i kako hrvatska policija provodi nadzor nad kretanjem neosiguranih i neregistriranih vozila kojih, prema procjenama Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO), na hrvatskim cestama trenutno prometuje oko 35.000. Policija također izdaje i obvezni prekršajni nalog protiv vlasnika vozila koji nisu produžili važenje prometne dozvole nakon isteka roka od 30 dana, a nisu odjavili svoje motorno vozilo i vratili registarske pločice.

Ako ne želite gubiti svoje vrijeme, obratite nam se na info@mojeosiguranje.hr i prepustite nama da za vas pronađemo najbolju opciju auto osiguranja.

Napomena: naša usluga za vas je u potpunosti besplatna.

Ako ugovoriš, a ne koristiš policu dopunskog zdravstvenog, vjerovatno si zdrav.

X
Fixed Image
whats app ikona

Želiš ponudu?
Piši Tomi

whats app ikona

Želiš ponudu?
Piši Tomi