IMATE LI SVOJU "BUCKET LISTU"?

frame detail frame detail frame detail frame detail IMATE LI SVOJU

Zamislite da vas jedan običan popis inspirira na životnu promjenu i dovede u avanturu koju niste mogli ni zamisliti?

Bucket lista je popis onoga što želimo ispuniti, snova koje želimo ostvariti i iskustava koja želimo prikupiti prije nego nam kucne zadnji čas. Pojam dolazi od izraza „kick the bucket“ koji znači umrijeti i liste pa bi u doslovnom prijevodu bio “lista stvari prije smrti”.

Ideja mortalnosti i činjenica da nemamo neograničeno vremena na svijetu sigurno utječe na djelovanje i žurnost za hvatanjem svojih snova. Inače pojam je popularizirao film The Bucket list iz 2007. godine s Jackom Nicholsonom i Morganom Freemanom.
Priča prati dva smrtno bolesna lika na njihovom putovanju s popisom želja koje žele ispuniti prije smrti.

Kraj godine i početak nove nam najčešće nameću pitanje što želimo u novom periodu, kako si želimo postaviti stvari i što nam doslovno oduzima dah kada na to pomislimo.
Kako uopće krenuti pisati bucket listu? Evo nekoliko pitanja koja biste se trebali zapitati…

1. Sjetite se prolaznosti i za čim bi žalili – da vam je danas zadnji dan što biste željeli da ste drukčije napravili? Koje stvari si ne bi mogli oprostiti da ih propustite? Na koji način bi trebali živjeti da doživite svoje najbolje ja?

2. Ove stvari su vjerojatno najvažniji ciljevi, iako je na bucket listi sve podjednako važno i nema hijerarhije.

3. Vratite se na početak, u djetinjstvo – što ste kao mali željeli, a niste nikad ispunili? Probajte suosjećati s malom verzijom sebe. Zbog društva i odrastanja često zaboravimo na te naše djetinjaste želje koje su zapravo samo želje male osobe.

4. Koja postignuća želite postići? Želite li i kakvu baštinu ostaviti iza sebe? Što definitivno morate napraviti za vrijeme života? Što vam ta postignuća znače? Ne morate ovo opisivati, ali puno je lakše nešto definirati kada znamo zašto to navodimo u ovako bitnom popisu.

5. Kakve ljude želite sresti na svom životnom putu, kakve doživljaje želite dijeliti s njima, što želite vratiti zajednici?

6. Koje su to stvari koje istinski želite? Iako vjerujem da su iskustva najbitnija na ovom popisu, nekada su nam i materijalne stvari doživljaji koje ne trebamo zanemarivati ako nas ispunjavaju.

Ta postignuća i želje možete rasporediti u različita područja kao što su društvo, obitelj, avanture, ljubav, vještine, financije, zdravlje, duhovna sfera itd. Kad smo kod toga, sjećate se onih „Before I die…“ lista koje su se pojavljivale na javnim površinama i prolaznici su ih mogli upotpunjavati?
Mislim da nam treba više takvih prilika za izražavanje. Naravno, ono na što nikako ne bismo smjeli zaboraviti je da bismo kroz čitav taj period trebali biti osigurani u svakom pogledu; i zbog sebe i zbog svojih najmilijih. Za savjete ili ponude nam se uvijek možete obratiti na dobro poznate kontakte 091 905 7148 ili info@mojeosiguranje.hr.

Ako kupiš kuću, nećeš trebati osiguranje stana.

X
Fixed Image
whats app ikona

Želiš ponudu?
Piši Paolu

whats app ikona

Želiš ponudu?
Piši Paolu