Mali vodič kroz kasko osiguranje vozila

frame detail frame detail frame detail frame detail Mali vodič kroz kasko osiguranje vozila

Šteta koja na vašem automobilu nastane nesrećom pri parkiranju, provalom i krađom ili sudarom do kojeg je došlo vašom krivnjom, nije pokrivena obveznim auto osiguranjem. Ugovaranjem police kasko osiguranja štitite se od financijskih posljedica zbog štete na vašem vozilu, bez obzira na to tko je za nju odgovoran.

Puno kasko osiguranje pokriva:

Moguće je ugovoriti i djelomično kasko osiguranje kod kojega korisnik sam odabire rizike od kojih se želi zaštititi. Djelomično kasko osiguranje možete ugovoriti samostalno, uz puni kasko ili uz obvezno auto osiguranje.

Nekoliko korisnih zanimljivosti

Tko se može osigurati?
Osobe starije od 18 godina koje su vlasnici vozila.

Maksimalno pokriće
Gornja granica obveze osiguravajuće kuće ne može biti veća od osnovice za obračun premije naznačene na polici.

Ograničenja pokrića
Osiguranje ne pokriva dodatnu opremu koja je naknadno ugrađena u vozilo ako ona nije posebno osigurana i navedena na polici osiguranja. U slučaju prijavljene dvije ili više šteta u jednoj osigurateljnoj godini, osiguranik će sam snositi jedan dio štete.

Zemljopisno pokriće
Polica vrijedi na području Republike Hrvatske i u ostalim zemljama članicama Sustava zelene karte.

Dinamika plaćanja
Moguće je ugovoriti jednokratno ili obročno plaćanje. Premija se plaća u trenutku ugovaranja osiguranja, osim ako se drugačije ne ugovori.

Sam proces prijave i obrade šteta odvija se na sljedeći način:

  1. prijava štete (telefonskim pozivom ili mailom)
  2. povratna informacija o zaprimljenom odštetnom zahtjevu od strane osiguravajuće kuće

(dobivate broj predmeta i djelatnika koji je zadužen za obradu - > Nakon prijave štete bit ćete obaviješteni o broju pod kojim se Vaš predmet vodi te imenu djelatnika zaduženog za obradu Vašeg zahtjeva. U slučaju štete na pokretnom vozilu procjena će se obaviti na našem procjenilištu, a ako se radi o nepokretnom vozilu ili o šteti na imovini, naš će Vam se procjenitelj telefonski najaviti radi procjene. Kod tjelesnih povreda, ako ne možemo riješiti Vaš predmet na temelju dostavljene dokumentacije, bit ćete pozvani na liječnički pregled. )

  1. obrada i procjena štete (Obradi Vaših odštetnih zahtjeva pristupa se profesionalno i stručno te posebnu pažnju dajemo vašim zahtjevima.)
  2. odluka
  3. isplata ukoliko je odštetni zahtjev osnovan (U slučaju osnovanog zahtjeva, naknada za prijavljenu štetu će biti isplaćena na bankovni račun (IBAN) koji ste naveli prilikom prijave.)

 

Kako bismo Vam u potpunosti olakšali taj proces i kako biste uštedjeli vrijeme i ubrzali proces prijave štete i eventualne isplate, obavijestite nas o šteti  na broj mobitela 091 905 7148  ili mail info@mojeosiguranje.hr. Obratite nam se s povjerenjem kako bismo Vam pomogli u ostvarenju Vaših prava iz osiguranja.

Ako ugovoriš, a ne koristiš policu dopunskog zdravstvenog, vjerovatno si zdrav.

X
Fixed Image
whats app ikona

Želiš ponudu?
Piši Ani

whats app ikona

Želiš ponudu?
Piši Ani