Sve što trebate znati o kasko osiguranju i njegovim uvjetima

frame detail frame detail frame detail frame detail Sve što trebate znati o kasko osiguranju i njegovim uvjetima

Prisjetimo se najprije razlike između kasko osiguranja i obveznog osiguranja.

Kasko osiguranje pokriva štetu koja nastane na Vašem vozilu, čak i kada je sami prouzročite svojom krivnjom. Međutim, postoje neke iznimke i ograničenja koja ćemo objasniti.

Obvezno osiguranje pokriva štetu koju vaše vozilo prouzroči drugim vozilima i osobama.

Cijene kasko osiguranja ponekad variraju i više od 50% ovisno o osiguravajućoj kući.

Pokriva li kasko krađu automobila?

Kasko osiguranje može se ugovoriti sa ili bez rizika od krađe. Odluka je na vlasniku vozila. Ako smatrate da vaš automobil nije zanimljiv lopovima ili da imate tako dobar sustav zaštite (alarm, "kandža", "šapa", "pin", električna brava...), možete sklopiti kasko osiguranje koje ne pokriva krađu. U tom će slučaju cijene kasko osiguranja biti niže – ovisno o automobilu i osiguravajućoj kući, no statistika pokazuje da oko 90% kasko osiguranja uključuje krađu, što znači da većina vlasnika smatra da ušteda nije vrijedna rizika. U priči o krađi veliku ulogu igraju model, marka i starost automobila pa i ti čimbenici mogu utjecati na razliku u cijeni kasko osiguranja sa i bez uključenja krađe.

Što pokriva kasko osim krađe?

Uvjeti se mogu razlikovati ovisno o osiguravajućem društvu, ali razlike su uglavnom minimalne.

Općenito, kasko osiguranje pokriva štetu uzrokovanu:

a) prometne nesreće, b) požar, c) udari groma, d) eksplozije, e) oluje, f) tuča, d) snježne lavine, h) snijeg i led koji padaju na vozilo, i) pad zrakoplova, j) pada ili udarca u predmet koji nije sastavni dio predmeta osiguranja, k) manifestacije i demonstracije, l) zlonamjerne radnje ili prijetnje trećih osoba, m) susreti i udari životinja, n) poplave, bujice i visoke vode, o) klizišta ili odroni kamenja (osim ako je uzrok klizišta potres), p) neovlašteno korištenje motornog vozila, krađa vozila i razbojništvo

Što ne pokriva kasko?

Ovo je vrlo važno pitanje i morate znati odgovor, odnosno detalje ugovora, kako biste znali od čega ste “zaštićeni”, a od čega niste. Dakle, nije važno samo koliko košta kasko osiguranje, već i koliki je iznos osiguravajućeg pokrića. Uvjeti se mogu razlikovati od osiguravajućeg društva do osiguravajućeg društva - ovo moramo ponoviti. Stoga se prije potpisivanja ugovora informirajte na mojeosiguranje.hr.

Ako se dogodi ono najgore, beskoristan je argument da ste mislili da kasko osiguranje pokriva apsolutno sve i bez ikakvih uvjeta... Kasko osiguranje ne vrijedi npr. ako štetu počinite vožnjom pod utjecajem alkohola ili droga. Nadamo se da ste shvatili bit. Također, ako odbijete alkotest ili nakon nesreće napustite mjesto događaja, možete ostati bez odštete.

Kako se još kasko osiguranje može "izgubiti"?

Odgovor: povreda postupka prijave štete. Stoga se slobodno javite na mojeosiguranje.hr za pomoć kod prijave štete (bez obzira jeste li naš klijent ili ne). Ako mislite da nakon što ste slupali automobil bez sudjelovanja drugih vozila, te pod utjecajem alkohola ili drugih sredstava, osiguranje neće postavljati pitanja ili tražiti informacije sa strane, ozbiljno se varate.

Kada osiguranje ne vrijedi bez obzira na vaše ponašanje?

Mi ćemo provjeriti ugovor koji potpisujete za vas. Moguće je da kasko osiguranje ne vrijedi ako je automobil oštećen uslijed rata, terorizma i potresa. Procedura prijave štete je izuzetno važna. Jedan od "glupih" načina da ostanete bez odštete je kršenje postupka potraživanja.

Dobro smo upoznati s postupkom kojeg morate slijediti u raznim situacijama stoga nam pišite na info@mojeosiguranje.hr ili nas kontaktirajte izravno na 091 905 7148.

Ne kupuj auto, pa ti neće trebati auto osiguranje.

X
Fixed Image
whats app ikona

Želiš ponudu?
Piši Ani

whats app ikona

Želiš ponudu?
Piši Ani