Životna i neživotna osiguranja

frame detail frame detail frame detail frame detail Životna i neživotna osiguranja

Životna i neživotna osiguranja su dva osnovna tipa osiguranja koja pružaju financijsku zaštitu pojedincima, obiteljima i kompanijama u slučaju nepredviđenih događaja. Postoji nekoliko osnovnih razlika između ova dva tipa osiguranja koje vam donosimo u nastavku.

Životna osiguranja

Osnovni cilj životnih osiguranja je pružanje financijske zaštite za osiguranika i/ili njegove nasljednike u slučaju smrti osiguranika.
Postoje različite vrste životnih osiguranja, uključujući mješovito, jednokratno i riziko životno osiguranje. Svaka vrsta ima svoje specifičnosti u vezi s premijama, pokrićem i mogućnostima investiranja.
Korisnici životnog osiguranja mogu biti i sam osiguranik, ali često su to članovi obitelji ili drugi nasljednici.

Neživotna osiguranja

Neživotna osiguranja pružaju zaštitu od različitih rizika i gubitaka koji nisu povezani sa smrću, već sa materijalnim štetama, odgovornošću i slično.
Ovi tipovi osiguranja također nude različite vrste, a one uključuju automobile, kuće, zdravstveno osiguranje, osiguranje od odgovornosti, putno osiguranje, osiguranje imovine i drugi oblici koji pokrivaju razne vrste rizika.
Neživotna osiguranja obično nude pokriće za određeni period, koji se obnavlja ili se može promjeniti tokom vremena.

 

Obje vrste osiguranja imaju svoje specifične karakteristike i prednosti. Životna osiguranja su često usmjerena na dugoročnu financijsku sigurnost i nasljeđivanje, dok neživotna osiguranja pružaju zaštitu od nepredviđenih događaja koji mogu prouzrokovati gubitke ili oštećenja imovine. Mnogi ljudi kombiniraju oba tipa osiguranja kako bi osigurali sveobuhvatnu financijsku zaštitu.

Kako ne bi gubili vrijeme, recite nam što vam treba i mi ćemo provjeriti uvjete i cijene kod nekoliko osiguravajućih društava kako bi pronašli najbolju ponudu za vaše potrebe. Obratite nam se izravno na info@mojeosiguranje.hr.

Napomena: naša usluga za vas je u potpunosti besplatna.

Ako kupiš kuću, nećeš trebati osiguranje stana.

X
Fixed Image
whats app ikona

Želiš ponudu?
Piši Ani

whats app ikona

Želiš ponudu?
Piši Ani